OBSERVATORY UT5

Overview:

Designed for a dutch couple who retired in Algarve, it was intended as a mountain shelter for the enjoyment of the stunning natural surroundings. The house became an observatory for both the scenery and the sky due to the stunning cosmic night scene.

I named it UNIT TELESCOPE 5, as a reference to the existing 4 VLT’s (very large telescope) in Chile´s Cerro Paranal space observatory. A little geeky, I admit.

The design intended to create a mix between traditional and contemporary languages, like two separate personalities, also bridging the contrasting cultures from urban Amsterdam and rural Algarve.


My role:

Full design credit Miguel Sousa / Gummavitta

 

Image credits:

Miguel Sousa 

WHERE

Silves,

Portugal

CLIENT

Henk & Dory Van Droffelaar

PROJECT YEAR

2008/09

STATUS

Built

(alternative version)

BE IN
TOUCH

info@gummavitta.com

+351 919323326

© 2020 by Gummavitta. All rights reserved.

  • LinkedIn
  • White Instagram Icon