casa foia 02_small
casa foia 02_small

press to zoom
casa foia 01_small
casa foia 01_small

press to zoom
casa foia 03_small
casa foia 03_small

press to zoom
casa foia 02_small
casa foia 02_small

press to zoom
1/3

FOIA HOUSE

This site sits near the top of Algarve's highest mountain. The topography is very steep and challenging. We set the house in 3 levels: The top being the car arrival zone. The intermediate being the house and pool. The lower level being the detached studio and lower garden. Planters, rock gardens and retaining walls were some of the tools used to control the levels and obtain the great rewards of this site: the stunning long views to the Algarve sea shore. The Foia House is a place for contemplation, relaxation and connection.

My role:

Design by Miguel Sousa and Carla Alfarrobinha / Gummavitta

Image credits:

Miguel Sousa / Gummavitta

WHERE

Foia, Algarve

CLIENT

Francisca Silva

PROJECT YEAR

2021

STATUS

Under development